AGENDA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kennisworkshop: Gedragsregel in het geding – voor interne én externe adviseurs

9 oktober @ 16:00 - 20:00

Als lid van de Ooa onderschrijf je de gedragsregels. Wat betekenen dat eigenlijk in jouw praktijk? Dat is de vraag die centraal staat in deze kennisworkshop. Heb je de regels altijd paraat of alleen in je achterhoofd? Haal je de gedragsregels erbij op het moment dat er spanning in een opdracht optreedt en geven ze houvast ? En ook, waar schuren ze en ervaar je dilemma’s om er naar te leven? Als je het leuk en zinvol vindt om het over de (uit)werking van de gedragsregels in de praktijk te hebben en deze met vakgenoten betekenis te geven, dan is deze kennisworkshop interessant voor je.

Waar de workshop over gaat
De gedragscode Ooa bevat de ‘kerncode voor kennisintensieve dienstverlening’ en is voor ons vak uitgewerkt in gedragsregels. Ze gaan over: deskundig, betrouwbaar, zorgvuldig, professioneel onafhankelijk en maatschappelijke verantwoordelijk. Die laatste is sinds 2022 toegevoegd. (Zie download)

De kennisworkshop gaat over: wat als een gedragsregel in het geding is? Als een gedragsregel onder druk komt te staan, wat doe je dan? Aan de hand van de methodiek van de kennisworkshop en met eigen casuïstiek gaan we op zoek naar onze ervaringskennis hierover. Zowel in de situatie van interne adviseur als van de externe adviseur want voor beiden zijn de gedragsregels van toepassing.

Wat levert de workshop je op?
Dankzij kennis van de deelnemers en hun inzicht in verschillende contexten krijg je een gedetailleerder beeld hoe interventies in verschillende situaties uitpakken. Je krijgt inzicht in: wat wérkt, wanneer wel en wanneer niet? De workshop verrijkt je beeldvorming over hoe een vergelijkbaar vraagstuk in andere situaties speelt en reikt concrete ideeën aan voor toepasbare interventies. De kennisworkshop stelt je in staat je een oordeel te vormen in hoeverre deze interventies ook in jouw situatie kunnen helpen.
Kortom: je krijgt inzicht in de handelingsstrategieën van anderen en de toepasbaarheid ervan in je eigen situatie, mocht een gedragsregel in het geding komen.

Datum en plaats
Maandag 9 oktober 2023 van 16.00 – 20.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur).
De workshop vindt plaats op een locatie in het midden van het land.

Programma
15:30 uur – Ontvangst en registratie
16:00 uur – Aanvang workshop
18.30 uur – Lichte maaltijd (dieetwensen graag van tevoren doorgeven)
19:00 uur – Reflectie mede aan de hand van inzichten die een kennisworkshop
van de adviseurs van de gemeente Amsterdam heeft opgeleverd.
20:00 uur – Sluiting.

De kennisworkshop wordt voorbereid en verzorgd door Niels Cool (intern adviseur) en Elsbeth Reitsma (extern adviseur en lid van het Platform Advieskwaliteit).

Wat we vooraf vragen
Er wordt gewerkt op basis van eigen praktijkervaring. Daarom vragen we je ongeveer twee weken voorafgaand aan de workshop om een korte beschrijving van een eigen (geanonimiseerde) casus te maken. Het gaat om een beschrijving ter grootte van maximaal een A4’tjevolgens een op de workshop toegesneden format.

PE-punten
Drie blauwe PE-punten.

Kosten
Deze serie wordt kosteloos aangeboden aan Ooa-leden.

Aanmelden
Aanmelden graag uiterlijk 25 september via info@ooa.nl

Nog meer weten?
Voor vragen over de locatie, dieetwensen, abonnementen, certificering of betalingen kun je contact opnemen met het Ooa-verenigings- en community management, telefoon: 06-51481247.

Heb je vragen over de inhoud? Neem dan contact op met Elsbeth Reitsma van het Platform Advieskwaliteit – Telefoon: 06-10921514.

Gegevens

Datum:
9 oktober
Tijd:
16:00 - 20:00
Evenement Categorieën:
,