AGENDA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Videocollege – Prof. dr. Janka Stoker

22 maart @ 15:00 - 16:30

Gratis

“Goede leiders in onzekere tijden”
Najaar 2022 zijn we gestart met een reeks van videocolleges met zeer interessante sprekers! Deze reeks is bedoeld om bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van een ieder die werkzaam is in de praktijk van onderzoek en advisering. Elke spreker zal vanuit zijn of haar vakgebied en onderzoeksbelangstelling een videocollege verzorgen van een uur vanuit de studio van Leeuwendaal, met aansluitend nog wat ruimte voor vragen en discussie. Alle leden van Ooa krijgen (kosteloos) de mogelijkheid om deze videocolleges online (live) te volgen. Dit videocollege is kosteloos voor onze leden. Ben je geen lid maar heb je wel interesse op het videocollege te volgen? Neem contact op met het verenigingsmanagement via info@ooa.nl

22 maart 2023
Videocollege door Prof. dr. Janka Stoker, Goede leiders in onzekere tijden

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is daar tevens directeur van In the LEAD, een onderzoekscentrum naar effectief leiderschap. Eerder werkte zij meer dan 10 jaar als senior managing consultant bij Berenschot. Zij heeft verschillende bestuurlijke functies vervuld, en is momenteel bestuurder van de Goldschmeding Foundation.

De wereld verandert in sneltreinvaart en de onzekerheid over hoe het verder moet is groot: er heerst(e) een pandemie, er woedt een oorlog in Europa en het lijstje met grote verandervragen over het klimaat, de zorg of de arbeidsmarkt is indrukwekkend lang. De behoefte aan goede leiders die perspectief bieden is groot. Maar veel van de problemen lijken juist te worden veroorzaakt door gebrekkig leiderschap of slecht functionerende leiders.

In dit college beschrijft Janka Stoker, mede op basis van eigen onderzoek, hoe leiders en hun volgers, zowel in organisaties als in de politiek, omgaan met deze onzekere tijden en wat dit zegt over goed leiderschap. Wat doet een crisis met het gedrag van leiders? Waarom vragen onzekere tijden om ander leiderschap? En waarom zijn leiders vaak slecht in staat om zelf te veranderen? Ze baseert zich daarbij op het boek ‘Goede leiders in onzekere tijden’, dat ze schreef samen met haar collega Harry Garretsen (oktober 2022).

Toegangslink:
Tijd: 22 mrt. 2023 03:00 p.m. Amsterdam
Deelnemen aan Zoom-vergadering
https://leeuwendaal-nl.zoom.us/j/89462154433?pwd=WDJTVXN2UTYyMVV6dEc2Z25INm1vZz09

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: