AGENDA

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop voor intervisiedeelnemers: Verbeeldingskracht in intervisie

22 juni @ 12:30 - 15:30

Wat is de kracht van verbeelding en verhalen in intervisie?
Stel je eens voor, hoe zou de meest ideale toekomst eruit kunnen zien als je al je kwaliteiten optimaal inzet? Deze prikkelende vraag uit de methodiek Waarderend onderzoeken nodigt uit tot verbeelding, dromen, bedenken wat mogelijk zou kunnen zijn.
Verbeeldingskracht kan veel losmaken in intervisie. Los komen van de analyse, los komen van datgene dat je al weet, los komen van conventies of vastgeroeste patronen. Als deelnemer kun je zo een heel waardevolle bijdrage leveren om de casusinbrenger verder te brengen in zijn of haar vraagstuk.
De inspiratiedag intervisie op 12 mei geeft ons al een kijkje in de kracht van beleving. In deze workshop gaan we daarop door. Verbeelding, verhalen, fantasie en creatieve hersenspinsels staan vandaag centraal. Hoe oefen je jezelf daarin? En hoe kun je het benutten in intervisie?

Programma op hoofdlijnen:
12.30 uur Inloop met lunch
13.00 uur Start workshop
– Introductie: Verbeeldingskracht en intervisie
– Korte oefening
– Verdieping op verbeelding en verhalen.
Je oefent je vaardigheden rondom verbeelding en verhalen die je zelf weer kunt toepassen in intervisie (of breder in je werk).
Kies uit 2 verschillende opties voor verdieping, we gaan in 2 subgroepjes aan de slag.

1. Verdieping Verhaal maken (o.l.v. Martine Maes).
We gaan werken met het motto: ‘Als je wilt veranderen, heb je een narratief nodig.’
Vanuit een eigen leerervaring kijk je terug naar je ontwikkeling, hoe heeft deze ervaring je gevormd en wat heb je ervan geleerd?
Beschrijf je leerervaring volgens de stappen van de intervisiemethode Avontuur van de Held. Dit doe je individueel.
Daarna bespreek je in duo’s:
Een goed verhaal heeft altijd een moraal. Waar gaat jouw verhaal ten diepste over, welke waarde staat of stond op het spel? Wat betekent dat voor jou in nieuwe/soortgelijke situaties?

2. Verdieping Verbeeldingskracht (o.l.v. Daphne van Akker).
Het motto van deze verdieping is ‘Verbeelding is de bron van vernieuwende perspectieven.’
Vanuit de methodiek van Waarderend onderzoeken (appreciative inquiry) gaan we oefenen met verbeeldingskracht. Met een zelfbedacht kernthema werk je aan de stappen van waarderend onderzoeken, met de focus op de fasen Dream en Design. Hoe ziet een gewenst toekomstbeeld eruit als je optimaal gebruik maakt van alle sterktes en kwaliteiten? Je gaat aan de slag met groot denken en verbeelden. Eerst individueel, daarna reflecteer je er samen op.
– Oogsten en afronding

15.30 uur Einde

Van tevoren krijg je een bevestiging voor de workshop met een vraag voor een (korte) voorbereiding, zodat je het meeste uit de workshop kan halen.

Over de workshopbegeleiders:

Daphne van Akker (CMC) is organisatieadviseur en trainer bij The dialogue factor. Daphne heeft zich onder andere gespecialiseerd in waarderend onderzoeken. De methodiek van waarderend onderzoeken kan op verschillende manieren ingezet worden bij organisaties. Onder andere bij intervisie. Hoe je dat aanpakt deelt ze graag tijdens de workshop ‘verbeeldingskracht in intervisie’. Ze zal hierbij specifiek ingaan op de fasen Dream en Design binnen het waarderend onderzoeken.
Martine Maes is zelfstandig adviseur bij Interventures. Zij begeleidt programma’s en veranderprocessen, en is facilitator van dialoog en intervisie. Bij de Ooa is zij al enige jaren facilitator intervisie en voorzitter van de werkgroep intervisie.
Zij neemt je mee in de kracht van verhalen vertellen voor leren en veranderen.

Locatie:
JOINN! Houten
Onderdoor 5
3995 DW HOUTEN
Routebeschrijving

Aanmelden
De workshop is bedoeld voor Ooa-leden die aan intervisie doen binnen de Ooa; zij krijgen voorrang. Aanmelden kan via: events@ooa.nl

No show kosten
Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen, dan kun je tot 5 werkdagen voorafgaand aan de bijeenkomst kosteloos afmelden door een e-mail te sturen naar events@ooa.nl. Wanneer je niet bent afgemeld zijn we genoodzaakt om 95 euro (excl. btw) in rekening te brengen voor de gemaakte kosten.

Gegevens

Datum:
22 juni
Tijd:
12:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Locatie: JOINN! Houten Onderdoor 5 3995 DW HOUTEN