De vereniging

De Orde werd in 1940 in Amsterdam opgericht als Centraal Bureau voor Organisatie en Efficiency. Zij presenteerde zich in die tijd als “een groep zelfstandige organisatiebureaus op het gebied van fabrieksorganisatie, organisatie van het vervoer, verkooporganisatie, administratieve organisatie, algemeen bestuur, psychodiagnostiek etc.” In 1941 werd dit omgedoopt tot de Orde van Organisatie en Efficiency Adviseurs en daaraan gekoppeld: de formele oprichting van de beroepsvereniging: de Orde van Organisatie-Adviseurs.

Binnen de Orde stond het adviesvak centraal en niet de adviesbureaus. De Orde bestond vooral uit ervaringsdeskundigen, zoals ingenieurs, economen en accountants. Dit waren beroepsprofessionals met een ruime ervaring, die ook gingen adviseren. De vereniging bestond vooral uit adviseurs met praktijkervaring, omdat een formele academische opleiding in organisatieadvisering niet bestond. De Orde vertegenwoordigde daarbij zowel de adviseurs als de bureaus. Lees meer over de historie. 

Onder het submenu van deze menuknop vind je meer informatie over bestuur, werkgroepen, management, downloads en contactgegevens.

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen