Intervisie

Wat is intervisie bij de OOA

Bij onze intervisiegroepen staat je eigen professioneel handelen voorop. Met een kleine groep van minimaal 5 en maximaal 8 leden ontwikkel je je met behulp van een facilitator op het gebied van persoonlijke effectiviteit en het verrijken van je eigen handelen. De intervisiegroepen komen bij elkaar rondom de casus van een collega. Tijdens de intervisiemomenten ga je op onderzoek uit naar jouw eigen handelingsproces. In de bijeenkomsten staan een aantal vragen centraal: wat is de uitdaging, hoe heb je gehandeld en wat was het resultaat? Welk andere handelsrepertoire kan de volgende keer ingezet worden? De facilitator heeft als rol het bewaken van de kwaliteit van de sessie en stimuleert daarbij de deelnemers tot reflectie. Het deelnemen aan Intervisie is voor elk Ooa-lid gratis. De waarde van intervisie wordt breed onderschreven, ook binnen onze vereniging. Om die reden lijkt het aanneembaar dat dit bij deelnemers tot gewenste veranderingen leidt. Over wat de meerwaarde van intervisie is is een onderzoek gehouden onder OOA-leden. Dat onderzoek is hier te lezen.

Intervisie en professionaliteit

Intervisie draagt bij aan de groei van professionaliteit. Je leert elkaar feedback te geven en te ontvangen op een respectvolle manier. Daarnaast leer je vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar het eigen vraagstuk en word je uitgedaagd om andere mogelijkheden te onderzoeken. Door te reflecteren krijg je zicht op de persoonlijke opvattingen die van invloed zijn op je eigen werkstijl en op situaties in het werk. Op basis daarvan bouw je professionele kennis op en verbeter je je eigen gedragsrepertoire. In sommige beroepsgroepen werkt men vooral individueel en kan met intervisie de beroepsmatige eenzaamheid worden opgelost doordat er in de intervisiegroep een teamgevoel en uitwisseling over het vak ontstaat. Dit kan van toepassing zijn op o.a. adviseurs, accountants, interimmanagers, advocaten en artsen.

Facilitators

De facilitators van de intervisiegroepen zijn: Willeke Hink – Wever, Vincent van Reusel, Henk Plessius, Han van der Meer, Inez Kohlmann, Douwe de Boer, Albert van Nuil, Gijsbert Voorneveld, Annemiek Janzen, Hein Griffioen, Rico Monasso, Antoinette Dorresteijn, Ilse van Dalen, Erica Koch, Martine Maes, Thijs Harmsen, Wilgard van Lee, Berndine de Wolff en Gerline Douwes. Wil je je aanmelden voor één van de intervisie groepen? Ga dan naar de online community van de Ooa.

Aan- en afmelden

We adviseren iedereen om mee te doenaan intervisie. Het heeft meerwaarde vooriedereen die inzicht wil krijgen in zijn eigen professioneel handelen. Klik hieronder voor meer informatie over de aan- en afmeldprocedure.

PE-uren

Ooa wenst een kwalitatief hoog niveau van de intervisiebijeenkomsten. Ben je actief als deelnemer, dan worden PE-uren aan je toegekend. Facilitators van de intervisie adviseren op basis van verschillende criteria over deze toekenning.

Workshops

Ooa wenst een kwalitatief hoog niveau van de intervisiebijeenkomsten. Ben je actief als deelnemer, dan worden PE-uren aan je toegekend. Facilitators van de intervisie adviseren op basis van verschillende criteria over deze toekenning.

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen