Holland Management Review (HMR)

”Iedere organisatieadviseur zou HMR moeten lezen”, aldus Dick van Ginkel

‘Zou je iets willen schrijven om Holland Management Review (HMR) onder de aandacht te brengen van de OOA-leden’, was de vraag van Klazinus Lagerwerf. ‘Heel graag’, was mijn antwoord, ‘want dan kan ik ook een bekentenis afleggen’.

Ik heb een groot deel van 25 jaar dat M&C heeft bestaan van dichtbij meegemaakt, en ik kon me een leven zonder M&C niet voorstellen, laat staan een samengaan met HMR. Vergelijk het met het hebben van een dochter als enig kind, die aankondigt te gaan trouwen: geen jongen is goed genoeg voor haar toch?

Maar ik moet een bekentenis doen. ­­­M&C heeft in de 25 jaar van haar bestaan, onder leiding van hoofdredacteuren als Vittorio Busato, Ben Kuiken, Leonard Millenaar de standaard gezet op het gebied van organisatie en verandering: het vakblad voor de organisatieprofessional. En tegelijkertijd was er in de redactie regelmatig de vraag aan de orde ‘waar zijn de opdrachtgevers, de managers en hoe krijgen we die aan het woord? Hoe zorgen we voor een goede balans?’.

Ik weet inmiddels dat het antwoord op die vraag dichter bij huis lag dan we dachten, namelijk bij HMR. HMR is al jaren, onder leiding van eerst Peter Schramade en op dit moment Ben Kuipers, het managementtijdschrift van Nederland en België. Inmiddels weet ik dat het samengaan van M&C en HMR tot een uitgebalanceerd blad leidt  waar organisatieprofessionals en management beiden aan hun trekken komen.

Kijk bijvoorbeeld naar de inhoud van het april/juni nummer van 2021: bekende namen voor OOA-ers als Ard-Pieter de Man, Jaap Boonstra, Erwin van de Pol, Ouke Arts en Joke Twigt. Thema’s over leiderschap, samenwerking in virtuele teams, besturing van ecosystemen. Columns over het opbouwen van een adviesprofiel, anders kijken en chaordisch organiseren.

Ik heb er spijt van dat ik in al mijn M&C-jaren niet meer van HMR heb gelezen. Maar nu ze samen zijn gegaan zeg ik dat iedere organisatieadviseur HMR zou moeten lezen!

Dick van Ginkel

Oud lid redactie M&C, Nieuw lid redactie HMR, lid OOA

Geinteresseerd in een lidmaatschap?
Voor Ooa leden geldt er een speciaal kortingstarief van 50% op een jaarabonnement van het HMR magazine. Je betaald dan niet het reguliere tarief van € 250,00 (excl. BTW) maar slechts € 125,00 per jaar voor vier edities. Ook zijn alle artikelen voor abonnees online beschikbaar.Heb je interesse in een lidmaatschap? Ga dan naar www.hmr.nl en selecteer ‘abonneren’ voor de opties.

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen