Interview Young Ooa – Sophie Huiskamp

Sophie Huiskamp werkt als intern organisatieadviseur bij PGGM en is daarnaast bestuurslid bij de Ooa. Met haar 31 jaar houdt ze zich voornamelijk bezig met de jongerendoelgroep bij de Ooa, die zich richt op organisatiekundigen en -adviseurs met een leeftijd tot 35 jaar oud. We spraken haar na de Impactdag in het prachtige Jardin d’Hiverre, om meer over haar te weten te komen.

Zeg, Sophie. Je bent al meer dan drie jaar bestuurslid bij de Ooa. Hoe ben je hier terechtgekomen?
“Ik ben via Anna Maria in aanraking gekomen met de Ooa. Zij zit ook in het bestuur van Ooa en ze zochten een jong bestuurslid. Ik ken haar via mijn vorige werk waar we vaak opdrachten samendeden, omdat ik een keer aangegeven heb dat het me leuk leek om op een andere manier bij te dragen aan het vak, vroeg ze me om bestuurslid te worden. Ondertussen ben ik alweer drie jaar bestuurslid en ik haal nog steeds heel veel energie uit mijn bestuurschap.”

Wat is jouw specialisme als organisatieadviseur?
“Dat vind ik best wel lastig. Ik zou zeggen dat ik niet gespecialiseerd ben binnen het vakgebied. Wat ik leuk en interessant vind om me mee bezig te houden is echt het vakmanschap, de innovatie en het stukje persoonlijke ontwikkeling. Binnen mijn werk ben ik heel erg bezig met veranderkundige vraagstukken, dus dat sluit heel goed aan bij de werkzaamheden die ik doe als ‘young’ bestuurslid bij Ooa.”

Waar houd je je voornamelijk mee bezig als bestuurslid bij Ooa, waar ben je trots op?
“Waar ik het meest trots op ben, is dat we de ‘innovation journey’ hebben neergezet. We hebben dus nagedacht over de vraag: ‘Hoe kunnen we de Ooa vernieuwen en laten aansluiten bij wat er op het moment speelt binnen het vakgebied consultancy?’ Daarnaast kijken we natuurlijk ook naar de langere termijn. Hoe zorgen we ervoor dat het interessant is en dat de orde in ontwikkeling blijft? Het bedenken, uitwerken en neerzetten, dát vind ik het mooiste om te doen.”

Je zet je in voor Young Ooa, waarom zou je jonge mensen willen aanraden om lid te worden?
“Het is de perfecte manier om vakgenoten te leren kennen. Ons vak is natuurlijk altijd in beweging, en binnen de Ooa heb je een heel centrum van kennis en leermeesters waar je nieuwe technieken van kan leren. Iedereen in het vak weet dat het ontzettend belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen. Enerzijds breid je met zo’n lidmaatschap je netwerk uit en anderzijds heb je het vakmanschap waar je echt dieper op ingaat. Als je net komt kijken in het vak is die combinatie erg fijn, dat is echt heel waardevol.”

Je spreekt met veel passie over het vak, maar stel je voor, je wint morgen 10 miljoen euro. Wat ga je daar dan mee doen?
“10 miljoen, dat is wel echt veel geld. Dan stop ik tijdelijk met werken en ga ik leuke dingen doen, zoals rondreizen. Daar zou ik familie en vrienden in meenemen op welke manier dan ook mogelijk is. En daarna zou ik mijn werk helemaal opnieuw inrichten, het liefst los van het financiële aspect. Geld heb ik dan toch wel! Dan ga ik echt alleen maar kijken: hoe kan ik impact maken en op welke manier?”

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen