CMC-schap on top of mind binnen de vereniging

Door Renate Lensink – Community manager

Het CMC-schap, een belangrijk onderdeel binnen de Ooa!  Er is vorig jaar besloten om over te stappen naar een andere certificerende instelling (CIIO). Certificering is weer on top of mind binnen de vereniging. De volgende stap is nu  om de meerwaarde van het CMC-schap ook bij organisatieadviseurs nog beter op de kaart te zetten. Want dat die er is dat is één ding dat zeker is. Zoals bij iedere overdracht moet er ook een nieuw proces ontwikkeld worden. Voordat er gebouwd kan worden moet het fundament gelegd worden. Als verenigings- en communitymanager was ik betrokken bij deze overgang van de oude certificerende instelling CRP naar de nieuwe certificerende instelling CIIO. En ik kan je vertellen: er is ontzettend veel werk verzet om dit voor elkaar te krijgen. 

Trots op nieuwe route
De afstemming met CIIO verloopt vlot en soepel en de samenwerking gaat goed. Het doel was om de aanvraag voor de certificering eenvoudiger te maken. Geen ingewikkelde formulieren invullen of stukken aanleveren. Daar zit toch geen adviseur op te wachten. Nee, in een paar minuten je aanvraag voor het CMC-schap indienen, zodat je daarna weer door kunt met je werk. Ook voor ons als community- en verenigingsmanagers een stuk duidelijker en efficiënter. Wij leggen immers de verbinding tussen de vereniging en onze (potentiële) leden. Van groot belang dat we mensen goed kunnen informeren en weten hoe het proces verloopt. En stiekem zijn we best een beetje trots op deze nieuwe route!

Wat voegt CMC-schap voor mij toe?
We maken nieuwe leden wegwijs binnen de Orde. Zo ook leden die CMC willen worden. Soms doordat ze een ATP-opleiding bij NAAW of Sioo hebben afgerond en hiermee recht hebben op het CMC-schap of, omdat ze werken bij een ACP-bureau zoals Leeuwendaal of Lysias die hun medewerkers zelf voordragen voor het CMC-schap. Adviseurs worden lid van de Ooa doordat ze CMC’er zijn geworden en hierbij een Ooa lidmaatschap een vereiste is, we zien het ook andersom. Potentiële leden die lid worden van de Ooa, omdat ze willen professionaliseren in hun vakgebied en vakgenoten willen ontmoeten waarbij nieuwsgierigheid ontstaan naar het CMC-schap. Vragen als: “Wat voegt deze certificering voor mij toe, op welke manier zorg ik ervoor dat ik gecertificeerd blijf of wat zijn de voorwaarden om CMC’er te worden”, krijgen we geregeld.
Het is fijn om een certificerende instelling te hebben die dit volledig uit handen neemt en die het CMC-schap voor adviseurs, ACP bureaus en ATP opleidingsinstanties regelt.

Magazine Aan de Orde met het thema CMC en opleiden
Juist omdat we veel vragen krijgen over het CMC-schap en we de voordelen hiervan  voor een adviseur willen benadrukken, staat ons volgende magazine ‘Aan de Orde’ in het teken van opleiden en CMC. Hierin lees je onder andere interviews met opleidingsinstituten die opleidingen, tegen een gereduceerd tarief, aanbieden die interessant zijn voor onze leden. We zijn nu druk met het verzamelen van de artikelen die geschreven worden door adviseurs of professoren uit het vakgebied. Natuurlijk met het verbindende thema, maar daar is veel aan op te hangen doordat het zo’n breed gedragen en relevant onderwerp onder de doelgroep is. Ik zal nog niet te veel over de inhoud verklappen maar één ding is zeker: Als je nog geen CMC’er bent ga je dat worden als je het magazine hebt gelezen.

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen