Facturatie 2022: Q&A

Vorige week hebben we de facturen voor het Ooa lidmaatschap van 2022 verstuurd. We merken dat hier veel vragen over komen en er bij sommige leden verwarring ontstaat over de betaling en incasso. We hebben daarom de meest voorkomende vragen hier voor je gebundeld.

 •  Ik heb een machtiging voor automatische incasso voor 24 maart ingevuld, moet ik nu de factuur nog betalen? 
  Nee, als je een formulier voor automatische incasso hebt ingevuld voor 24 maart (de datum waarop de factuur is verstuurd) dan wordt het lidmaatschap binnen een week geïncasseerd. De factuur is voor je eigen administratie.
 • Ik heb een machtiging voor automatische incasso na 24 maart ingevuld. Moet ik nu de factuur nog betalen?
  Ja, als je een formulier voor automatische incasso hebt ingevuld na 24 maart (de datum waarop de factuur is verstuurd) dan willen je verzoeken om zelf het lidmaatschap over te maken zoals op de factuur wordt gevraagd.
 •  Klopt het dat de Ooa een ander rekeningnummer heeft? 
  Ja, dat klopt ons rekeningnummer is gewijzigd naar het Rabobank rekeningnummer zoals op de factuur staat vermeld. Heb je het bedrag overgeboekt naar het ABN rekeningnummer? Geen probleem, deze is nog steeds actief.
 • Er wordt gevraagd om het debiteurnummer in te vullen bij de overboeking maar klopt het dat deze niet op de factuur staat?
  Dit klopt, per abuis is het debiteurennummer helaas niet op de factuur terechtgekomen. Je kunt het bedrag zonder vermelding van debiteur- of lidmaatschapsnummer overboeken. Alleen het factuurnummer vermelden bij de overboeking is voldoende.
 • Hoe kan het dat er een bedrag voor het lidmaatschap dan vorig jaar op mijn factuur staat?
  Het Ooa lidmaatschap is met ingang van 1 januari 2022 veranderd. Dit is vastgesteld in de ALV (mei 2021) en gecommuniceerd via onze nieuwsbrief en website. Het seniorenlidmaatschap is komen te vervallen, de leden die dit betreft zijn in juli 2021 hiervan op de hoogte gesteld. Lees hier het bericht. 
 • Ik wil mijn adres wijzigen of lidmaatschap nummer opzoeken. Voorheen kon dit via een persoonlijke omgeving op de Ooa website maar ik kan dit niet meer vinden.
  Momenteel is het (nog) niet mogelijk om in te loggen op de Ooa website. Er wordt gewerkt aan een online interactief platform waar onze leden elkaar kunnen vinden, ervaringen kunnen uitwisselen en interessante vak artikelen kunnen lezen. Je kunt hier ook je eigen profiel straks aanmaken. Naar verwachting zal dit voor de zomer gereed moeten zijn. We zullen je daarover uiteraard t.z.t. infomeren.

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen