Goed werk als handvat voor collectieve professionaliteit door Manon Ruijters

‘Momenten van Inhoud’ is een initiatief van www.ProfessioneelBegeleiden.nl in samenwerking met de Ooa. Met een wekelijks inhoudelijke bijdrage ontvang jij als lid van de Ooa via deze weg relevante artikelen. Artikelen die aansluiten op de thema’s en initiatieven die spelen binnen de Orde.

Manon Ruijters is voorzitter van de Wetenschappelijke Raad binnen de Ooa, ze schreef een artikel over ‘Goed werk als handvat voor collectieve professionaliteit.’

Teams zijn voor het realiseren van goed werk van belang: de complexe vraagstukken waar we ook in het onderwijs voor staan, vragen erom gezamenlijk opgepakt te worden. Om goed werk te kunnen leveren is het cruciaal dat een team gezamenlijke beelden van goed werk heeft. Tegelijkertijd blijkt dat veel teams het gesprek over ‘goed’ niet aangaan om tot die beelden te komen. Een belangrijke reden is dat goed zo vele kanten heeft, beladen is en daarmee onduidelijk dan wel nogal gevaarlijk terrein is.

Manon neemt je in dit artikel mee in die onduidelijkheid en geeft aan waarom het concept ‘goed werk’ zoveel potentie heeft. Daarnaast doet ze verslag van de resultaten uit een onderzoek, Samen op zoek naar goed werk, daarin heeft ze geprobeerd juist het gesprek over goed op tafel te brengen. Daarbij besteed ze speciale aandacht aan de drie E’s van goed werk en vertaalt de resultaten naar tips voor teams en leidinggevende.

Je leest het artikel van Manon hier.

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen