Help! De adviseur verzuipt door Paul Kloosterboer

‘Momenten van Inhoud’ is een initiatief van www.ProfessioneelBegeleiden.nl in samenwerking met de Ooa. Met een wekelijks inhoudelijke bijdrage ontvang jij als lid van de Ooa via deze weg relevante artikelen. Artikelen die aansluiten op de thema’s en initiatieven die spelen binnen de Orde.

Paul Kloosterboer ontwikkelde voor de Ooa de methodiek om onze eigen unieke positionering in de advieskosmos te kunnen bepalen’, Jouw plek tussen de sterren.” Ook schreef hij voor het tijdschrift voor Begeleidingskunde het artikel “Help! De adviseur verzuipt’ dat net als de methodiek een raamwerk biedt voor professionaliteit en professionalisering.

Flexibel, digitaal en ‘agile’ organiseren is het adagium van deze tijd. Wendbaarheid, actie en resultaat worden gevraagd. De digitaliserende, instrumentaliserende, hype- en belevingseconomie
dwingt en verleidt ons dagelijks. De lockdown heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Men vraagt van adviseurs meer stevigheid en originaliteit, maar ook meer snelheid en aanpassing. Wanneer doe je het dan
‘goed’? Hoe ontwikkel je een professionaliteit die standhoudt in deze vloeibare tijden (Bauman, 2011)? Dit artikel onderzoekt dit vraagstuk en biedt een raamwerk voor professionaliteit en professionalisering.

Lees het artikel van Paul hier.

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen