‘Ik had geen idee waar dit telefoontje toe zou leiden…..’

In november 2020 ontving ik een telefoontje van Theo Hermsen, die mijn nummer had gekregen van Nico Groen. Nico is namelijk de voorzitter van de Industriële Kring Lochem, waarvan ik al jarenlang de verenigingsmanager ben. Het bekende netwerk speelde hier een rol, zoals altijd. Ik had geen idee waar dit telefoontje toe zou leiden, maar Theo was bestuurslid en penningmeester van de Ooa. De Ooa was mogelijk op zoek naar een nieuwe verenigingsmanager die hen kon ondersteunen, en de vraag was of wij geïnteresseerd waren. Hoewel ik niet precies wist wat de Ooa inhield, zei ik volmondig ja. Laten we kennismaken! Dit telefoontje was de verandering van mijn bedrijf TETSKE succesvol in beeld. Maar daar kwam ik later pas achter.

In het midden van die toen nog eeuwige coronatijd was een fysieke ontmoeting natuurlijk uit den boze. Dus, daar zaten we dan, ik en mijn drie collega’s, klaar voor een onlinebijeenkomst met het bestuur van de Ooa. Voordat we begonnen, kregen we een stapel documenten toegestuurd, waaronder een dik boekwerk over de ‘innovation journey’ en een voorstel voor platformcommunicatie. Ik dacht gelijk: Wow, dit is een vereniging vol geniale geesten. We moeten ons echt van onze beste kant laten zien!

De online ontmoeting was een succes, we hadden gelijk een klik en na het doornemen van alle offertes, besloten we om met elkaar in zee te gaan. Het eerste jaar was een flinke uitdaging. We moesten de vereniging leren kennen, de werkgroepen, het cmc-schap (geen idee wat dat toen inhield, maar klonk serieus), de relaties en natuurlijk de events. Alsof dat nog niet genoeg was, werd er ook nog eens een nieuwe huisstijl en website gelanceerd. Na twee jaar ontdekten we dat de website een upgrade nodig had. Je wordt steeds kritischer en de lijst met eisen wordt alleen maar langer. De eerste versie van het ledenplatform voldeed niet aan de verwachtingen, dus was het tijd om daar ook aan te sleutelen. De afgelopen drie maanden hebben we keihard gewerkt aan de nieuwe website, die op 26 juni is gelanceerd. Tegelijkertijd hebben we ook een online community opgezet in de software van The Huddle. Die wereld van ‘online community’ is echt een aparte; maar deze community was geweldig! Alle elementen die onze leden nodig hebben, zijn er te vinden.

Waar eind 2020 de wens was voor een online community is die medio 2023 opgeleverd. In deze online community kunnen leden elkaar vinden, met elkaar in gesprek gaan en zelfs in besloten groepen discussiëren over het vak. In de tijdlijn, die een beetje lijkt op LinkedIn, kan iedereen berichten plaatsen, polls maken of onderwerpen aansnijden om een gesprek op gang te brengen. Serieus, er is zoveel te doen en te ontdekken. En alsof dat nog niet genoeg is, gaan wij als vereniging- en communitymanagement de bibliotheek vullen met content die relevant is voor jullie organisatieadviseurs. De uitdaging is nu om alle leden actief te krijgen in de online community, zodat ze niet alleen content kunnen delen, maar ook kunnen halen. En daarvoor roep ik jullie allemaal op! Doe mee! Dus, stel je voor: je denkt bij jezelf, “Hm, wie kan mij een goed boek aanbevelen voor een specifiek vraagstuk?” Of je hebt een briljante podcast gehoord. Deel het met onze Ooa online community! Daar vind je 900 collega-adviseurs die je beter kunnen helpen dan je hele LinkedIn-netwerk bij elkaar.

Echt waar, ik ben trots! Iedereen begrijpt dat de Ooa onze grootste klant is. Maar het is niet alleen dat, het is ook gewoon ontzettend leuk en fijn om voor deze vereniging te werken. We worden er elke keer slimmer van. Ik bedoel, al die videocolleges en sprekers op de events, we hadden ze anders waarschijnlijk nooit gezien of leren kennen. Het is ook heel leuk om al deze leden beter te leren kennen. Ons doel is om alle 900 leden persoonlijk te leren kennen. Als communicatieprofessionals kunnen we ons vak uitoefenen en onze eigen stempel drukken. Het voelt echt alsof het onze vereniging is, waarbij we er alles aan doen om onze leden te activeren en te verbinden, zodat zij kunnen werken aan hun professionaliteit.

Ik hoop jullie bij één van de big5 events persoonlijk te leren kennen! Maar ben je in de buurt van het mooie Lochem in de groene Achterhoek? Ons kantoor is te vinden aan de Nieuwstad 4a. Schroom niet ;-).

Tetske

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen