Terugblik Impactdag

Hoe maak jij impact als organisatiekundige- of adviseur?

Woensdag 1 september jl. was het eindelijk zover!  Na een hele lange tijd kon het weer: elkaar live ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen. De sprekers waren er met een beetje gezonde spanning helemaal klaar voor en de deelnemers hadden er zichtbaar zin in.

Een ochtend vol kennis en inspiratie over impact
Dagvoorzitter Raoul Schildmeijer (bestuurlid Ooa) trapte de dag af door iedereen mee te nemen in het programma en het begrip Impact. Want zeg nou zelf ‘Impact maken’ doet iedereen op zijn eigen manier. De eerste spreker, Elsbeth Reitsma, nam de deelnemers mee in de vraag “Hoe weten we als adviseur eigenlijk dat we impact hebben?” Wanneer maak je nou impact in je advieswerk, kan ik als adviseur mijn Impact bepalen of ligt dat (per definitie) juist bij de opdrachtgever of klant? Met een interessante poll werd de zaal gevraagd een ranking te maken in hun waarde van impact.  Na een korte koffiebreak was het woord aan Mark van Twist. Hij ging dieper in op impact in de sectoren onderwijs, zorg en veiligheid, waarin hij ook werkzaam is als docent en organisatieadviseur.

Middagprogramma met workshops en ervaringsverhalen
Tijdens de lunch was er de ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen en te netwerken. De middag stond in het teken van de goede doelen sector. Bram, Little Big Speaker van Stichting Opkikker vertelde zijn indrukwekkende verhaal over het leven met epilepsie en de impact wat dit op hem en zijn omgeving gehad heeft.

Gerjob Lootens, toezichthouder Goede doelen bij CBF, nam de deelnemers mee in zijn verhaal van impact maken naar impact managen. Dit doet hij aan de hand van de vijf vuistregels:

Waarom doe ik wat ik doe?
Hoe weet ik dat wat ik doe ook werkt?
Is dit het beste wat ik doen kan?
Wat is het effect dat ik zie?
Wat draag ik bij aan een betere wereld?

Gerjob zijn verhaal was meteen een mooie brug naar de drie goede doelen; Stichting de Moedige Dialoog, Stichting Opkikker en KWF. In workshops gingen de deelnemers aan de slag met de diverse vraagstukken van deze organisaties. Reggy Schutte ging vanuit Stichting de Moedige Dialoog het gesprek met de groep aan over ‘’Hoe weten we of het werkt wat we doen’’, Raoul Schildmeijer (tevens actief voor Stichting Opkikker) vroeg in zijn workshop de deelnemers een leuke fondsenwervende actie met maatschappelijke impact te bedenken. Sjoerd van Loon, Impact Consultant, voorheen werkzaam bij KWF Kankerbestrijding vroeg de deelnemers te brainstormen over zijn Impactmodel en om samen te komen tot een Impactstrategie.

De deelnemers gingen naar huis met mooie nieuwe inzichten en de goede doelen zijn voorzien van hele waardevolle input waarmee ze aan de slag kunnen. Kortom, een geslaagde dag!

Kon je er niet bij zijn of wil je de informatie nog eens nalezen? Klik hier voor de sheets van de presentaties. Binnenkort komt de sfeerimpressie van de Impactdag online!

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen