Verdiepende kennisworkshop over: Het gebruik van taal bij (on)veiligheid en pijn

De uitkomsten van eerdere kennisworkshops over ‘Omgaan met inherent pijnlijke veranderingen’ en ‘Psychologische veiligheid’ zijn verwerkt in artikelen. Daarop willen we voortbouwen en inzoomen op hoe we taal al dan niet gebruiken in pijnlijke of onveilige situaties en wat taal dan doet.

Waar de workshop over gaat
Misschien een herkenbare situatie: als je geconfronteerd wordt met pijn of met (on)veiligheid in arbeidsorganisaties, heb je een keuze. Wil je erover gaan of niet? Als je ermee aan de slag gaat, heb je het er dan expliciet over, ga je er omzichtig mee om of bouw je het op? En wat doet taal bij die keuze? Welke effecten heeft taal?

In deze verdiepende workshop gaan we doorbouwen op de uitkomsten van de kennisworkshops over pijn en (on)veiligheid. De ambitie is om een slag verder komen met de taal die wordt gebruikt en wat taal doet in een werkpraktijk met pijn en (on)veiligheid.

Hoe we werken
Tijdens de kennisworkshop bezien we in kleine groepen aan de hand van de concrete cases van de deelnemers hoe een aanpak (interventie) en de gebruikte taal bij pijn en (on)veiligheid uitpakt.

In de afsluitende, gezamenlijke reflectie bundelen en verrijken we de opgedane inzichten.

Deze kennisworkshop wordt georganiseerd door Mathilde Maas Kuper, auteur van het boek De verfrissende smaak van zure appels, en Elsbeth Reitsma van het Platform Advieskwaliteit.

Wat levert de workshop op?
Dankzij kennis van de deelnemers en hun inzicht in verschillende contexten krijg je een gedetailleerder beeld hoe interventies en taal in verschillende situaties uitpakken. Ook inzichten uit eerdere workshops staan tot je beschikking. De kennisworkshop stelt je in staat om een oordeel te vormen in hoeverre deze interventies en inzichten ook in jouw situatie kunnen helpen.

Datum en plaats
Maandag 30 september van 16.00 – 20.00 uur (inloop vanaf 15.45u).
De workshop vindt plaats bij: JOINN! Hotspot for Meet, Lounge & Short Stay, Onderdoor, Houten, Nederland

Programma

15.45 uur Ontvangst en koffie/thee
16.00 uur Aanvang workshop
18.30 uur Lichte maaltijd (dieetwensen graag van tevoren doorgeven)
19.00 uur Reflectie aan de hand van de bevindingen van vandaag en de eerdere inzichten over pijn en (on)veiligheid.
20.00 uur Einde

 

Wat we vooraf vragen
Er wordt gewerkt op basis van eigen praktijkervaring. Daarom vragen we je ongeveer twee weken voorafgaand aan de workshop om een korte beschrijving van een eigen (geanonimiseerde) casus te maken. Het gaat om een beschrijving ter grootte van maximaal een A4’tjevolgens een op de workshop toegesneden format.

PE-uren
5 uur voor voorbereiding, deelname workshop en reactie op verslaglegging.

Kosten
Deze kennisworkshop wordt kosteloos aangeboden aan Ooa-leden.

Voor niet-leden geldt een bijdrage van € 90,-

Aanmelden
Aanmelden graag uiterlijk 28 augustus via onderstaande buttons.

Nog meer weten?
Voor vragen over de locatie, dieetwensen, abonnementen, certificering of betalingen kun je contact opnemen met het Ooa-verenigings- en community management, telefoon: 06-51481247.

Heb je vragen over de inhoud? Neem dan contact op met Elsbeth Reitsma van het Platform Advieskwaliteit – Telefoon: 06-10921514.

Locatie 5, Onderdoor, Houten, Utrecht, 3995 DW, Nederland
datum 30 september 2024
Start tijd 16:00
Eind tijd 20:00
PE uren 5

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen