Post-HBO Adviseur Inclusie – HAN

Opleiding

Wil jij jouw organisatie inclusiever maken? Tijdens de post-hbo Adviseur Inclusie aan de HAN leer je op strategisch én uitvoerend niveau te analyseren waar je organisatie staat en wat er nodig is om inclusiever te worden. Aan de hand van je eigen beroepspraktijk werk je toe naar een concreet implementatieplan.

Jij wilt jouw steentje bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Je werkt als HR-professional, werkgever, ondernemer of arbeidstoeleider. Je hebt of groeit naar een positie waarin je de mogelijkheid hebt bij te dragen aan een (meer) inclusieve organisatie. Je hebt hbo werk- en denkniveau.

Programma

Gedurende een half jaar kom je driewekelijks naar een (fysieke) bijeenkomst waar je in een kleine groep van ongeveer 12 deelnemers bijgeschoold wordt in relevante inhoudelijke kennis. We stimuleren je om deze kennis direct toe te passen in je eigen beroepspraktijk. Het analyseren van een organisatie volgens het 7S model van McKinsey loopt als een rode draad door de opleiding heen. Je doet kennis op over waar en hoe organisaties meer inclusief kunnen worden. Je krijgt tools en analysemethoden aangereikt die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties. Deze pas je direct toe op je eigen organisatie, of een van de organisaties waarvoor je werkt.
Je doet advies- en verandervaardigheden op die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties.  Je leert meer over veranderkunde en hoe je een gedragen advies en implementatieplan opzet, inclusief financiële onderbouwing. Zo kun je daadwerkelijk impact hebben.
Daarnaast word je geschoold in baancreatie, in arbeidsontwikkeling en sta je stil bij de behoeftes en aandachtspunten van verschillende doelgroepen. Na afronding van de opleiding ben je inhoudsdeskundige. En neem je moeiteloos de rollen van analist, adviseur en veranderaar op je!

De studielast bedraagt 224 uur (8 ECTS), waarbij je ervan uit kunt gaan dat je gedurende de opleiding 1 dag (10 uur) per week aan de studie kwijt bent, inclusief de bijeenkomsten.
Deze studielast is ingedeeld in; • 42 uur contacttijd (7*6 keer) • 42 uur voorbereiding (7*6 keer) • 134 uur eindopdracht • 6 uur eindpitch

Start datum 2 oktober 2024
Opleidingsduur 6 maanden
Kosten Ooa leden krijgen een korting van € 450,- en betalen dus € 3500,-
PE uren 224

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen