Videocollege Derk Loorbach

Derk Loorbach is directeur van DRIFT, hoogleraar sociaal-economische transities aan de faculteit Sociale Wetenschappen, Erasmus Universiteit Rotterdam en academisch boegbeeld van het Klimaatonderzoek Initiatief Nederland (KIN).

Derk hoort de afgelopen jaren bij de 2% meest geciteerde wetenschappers wereldwijd. Als een van de grondleggers van de methode transitiemanagement, streeft hij er altijd naar aan de voorkant van fundamentele maatschappelijke verandering te werken. Al zijn academische werk is actie-onderzoek, dat wil zeggen, onlosmakelijk verbonden met het ontwikkelen van transitiepraktijk in het bedrijfsleven, de beleidswereld en het maatschappelijk domein. 

Zo heeft Derk zich ingezet als verkenner voor het vorige college van B&W in Rotterdam, schreef hij mee aan een UN Environment Program GEO for Business brief, werken onder zijn leiding 40+ DRIFT-experts aan advies, post-academisch onderwijs en toegepast onderzoek voor transities, was hij co-curator van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam 2022, en is hij oprichter van het Erasmiaans transitieplatform DIT voor onderwijs- en onderzoeksvernieuwing.

datum 16 oktober 2024
Start tijd 16:00
Eind tijd 17:30
PE uren 2

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen