Collegereeks Psychologische en sociale veiligheid

Een klimaat van psychologische en sociale veiligheid is dé basisvoorwaarde voor succesvolle teams en organisaties. Het leidt tot betere resultaten, betere ideeën, inclusie en meer werkgeluk. Maar hoe doe je dat in jouw organisatie of team? Hoe zorg je voor een klimaat waarin iedereen het aandurft om fouten te bespreken, feedback te geven en grensoverschrijdend gedrag te melden? En hoe zorg je tegelijkertijd voor een positieve sfeer waarin iedereen het gevoel heeft erbij te horen?

In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Met zeer ervaren deskundigen Joriene Beks, Mirjam Decoz, Caroline Koetsenruijter en Alie Kuiper.

Je krijgt antwoord op deze en andere vragen:

  • Wat is sociale onveiligheid en hoe verlopen de processen?
  • Hoe krijg je psychologische veiligheid werkend in jouw team?
  • Hoe beïnvloedt (jouw) leiderschap de psychologische veiligheid?
  • Hoe inventariseer je de risico’s binnen jouw organisatie op ongewenst gedrag?
  • Hoe doe je op een zorgvuldige manier onderzoek naar onveilig gedrag?

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 5, 12, 19 en 26 november 2024 in The Colour Kitchen Zuilen, Utrecht.

Vier interactieve colleges met inspirerende sprekers en boekenpakket met de Veldgids Psychologische veiligheid én het Managementboek van het Jaar 2024 Giftig gedoe op de werkplek.

Korting voor Ooa leden
Ooa leden ontvangen 150 euro korting op deze collegereeks. Je kunt bij aanmelden kiezen voor ‘aanmelden met kortingscode’. De kortingscode kun je opvragen via info@ooa.nl.

datum 5 november 2024
PE uren 16

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen