CMC-er in beeld

We vroegen Annemarie Reintjes, zelfstandig adviseur en aangesloten bij coöperatie de Beuk organisatieadvies, naar haar ervaringen als CMC-er.

Wat is jouw expertise?
“Dit ligt in teamontwikkeling, leiderschap, en het voeren van goede gesprekken. Dit omvat zowel de onderstroom, wanneer de onderlinge relaties niet goed gaan, als de bovenstroom, waar helderheid moet komen over visie, resultaten, afspraken en rollen. Daarnaast ben ik ook bedreven in onafhankelijk voorzitterschap, besluitvorming, coaching en advies.”

Wat is jouw droomopdracht?
“Eigenlijk is mijn droomopdracht precies wat ik hierboven heb genoemd dus dat wat ik ook doe. Ik vind het geweldig om teams te helpen beter samen te werken, resultaten te behalen en leiders te ondersteunen in hun ontwikkeling. ”

Welke (vak)boeken lees je en raad je aan?
Recent en op dit moment: “Tussentaal,” “Giftig gedoe op de werkplek,” “Onbehagen,” “Tricky tijden,” “Competente mensen incompetente teams,” “Beheers je,” “Navigate,” “Samenwerken aan maatschappelijke opgaven,” en “Woorden wisselen.”

Hoe houd je je CMC-schap bij en je kwaliteit op orde?
“Ik blijf op de hoogte door veel te lezen, en door opleidingen en masterclasses te volgen. Via de Ooa en daar buiten volg ik regelmatig opleidingen en intervisiesessies. Binnen de Beuk werken we met 12 adviseurs doorlopend aan onze professionalisering, sparren we met elkaar en reflecteren we op onze opdrachten. Dit helpt me om mijn kennis up-to-date te houden en continu te blijven leren.”

Welke opleiding raad je daarvoor aan?
“Welke opleiding ik aanraad hangt echt af van wat je wilt bereiken, en hoeveel tijd en geld je eraan wilt besteden. Er zijn zoveel waardevolle cursussen en trainingen beschikbaar, dat het belangrijk is om te kiezen wat het beste past bij je specifieke situatie en doelen.”

Hoe haal jij je PE-uren en welk aanbod gebruik je van de Ooa?
“Voor mijn PE-uren maak ik gebruik van het uitgebreide aanbod van de Ooa en wat er verder in de markt is wat past. Zoals ik eerder al zei, volg ik opleidingen, masterclasses en neem ik deel aan intervisiesessies. Dit zorgt ervoor dat ik aan de vereisten voldoe en mijn professionele vaardigheden blijf ontwikkelen.”

Wat merk je in de dagelijkse praktijk van je CMC-schap?
“Als ‘reflective practitioner’ houd ik mijn vak bij en zorg ik dat ik scherp blijf door regelmatig te reflecteren met collega’s, mezelf te professionaliseren en deel te nemen aan intervisie. Onze groep bestaat al 7 jaar en wij doen aan stevige intervisie (geen quick fixes en snelle antwoorden, maar echt 3e orde leren). Vanuit klanten merk ik eigenlijk niets van mijn CMC-schap, aangezien er nooit specifiek naar gevraagd wordt. Toch ben ik ervan overtuigd dat mijn voortdurende ontwikkeling en reflectie mijn werk ten goede komt en bijdraagt aan de kwaliteit van mijn dienstverlening.”

Heb je nog tips voor de Ooa?
“Het lijkt mij leuk om bijvoorbeeld gezamenlijk een boek te lezen en dan te bespreken.” Of korte lezingen van schrijvers die de kern van hun boek vertellen, dit kan natuurlijk ook

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen