Inleiding Appreciative Inquiry – Instituut voor Interventiekunde

Opleiding

Vertel mij een verhaal….. Ieder waarderend interview begint met deze woorden. Het is kenmerkend voor de waarderende principes die Appreciative Inquiry ten grondslag liggen. Want pas als we ruimte hebben gecreëerd om met elkaar in gesprek te gaan, kunnen we elkaar beïnvloeden. Een van onze deelnemers verwoordde de kern van waarderend onderzoeken met de volgende metafoor: ‘je komt binnen via de voordeur in plaats van de achterdeur’. De voordeur staat symbool voor een uitnodigende en waarderende benadering waarmee je vertrouwen kweekt en een coöperatieve houding stimuleert, twee onmisbare elementen voor een productieve samenwerking.

Na drie dagen te hebben gewerkt met Appreciative Inquiry, in een groep met andere professionals, kun je uit de voeten met het gedachtengoed. Je bent in staat om een waarderend interview te schrijven en af te nemen en beheerst een aantal andere praktische werkvormen. Je kent het cyclische werkmodel en de principes van AI. AI is voor jou een manier van kijken en een manier van doen aan het worden.

Instituut voor Interventiekunde
Het Instituut voor Interventiekunde biedt twee opleidingen Appreciative Inquiry aan. De driedaagse inleiding in Appreciative Inquiry en de twaalfdaagse Leergang. De inleiding fungeert als een eerste kennismaking met het gedachtengoed en de praktische toepassing. De leergang is ontwikkeld voor leidinggevenden, trainers, coaches en adviseurs met minimaal vijf jaar werkervaring die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden door waarderend onderzoeken toe te voegen aan hun repertoire.

Hanneke Laarakker en Laura Stam zijn docent in alle opleidingen Appreciative Inquiry van het Instituut voor Interventiekunde. Daarnaast voeren zij vele adviesopdrachten uit bij onze klanten. Aan de hand van talrijke praktijkvoorbeelden verbinden zij inzichten uit de klassieke interventiekunde met de kracht van waarderend onderzoeken.

Meer informatie over de Inleiding Appreciative Inquiry vind je hier.

Data en plaats

De inleiding bestaat uit drie opleidingsdagen. De eerste twee dagen zijn aansluitend gepland. Tussen dag twee en drie zit tijd zodat je het geleerde direct kunt toepassen. We komen op dag drie terug op je ervaringen.
Dag 1 & 2: maandag 14 oktober – dinsdag 15 oktober
Dag 3: maandag 18 november

Alle bijeenkomsten worden gehouden in de trainingsruimte van Instituut voor Interventiekunde in Stadstuin Jin Jersey, Vrieslantlaan 6 te Utrecht.

Start datum 14 oktober 2024
Opleidingsduur 3 dagen
Kosten Ooa leden krijgen 10% korting en betalen € 1345,-
PE uren 25

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen