Nieuwe bestuursleden Barbara, Jorrit en Dieneke stellen zich voor

We zijn verheugd om drie nieuwe bestuursleden te verwelkomen: Barbara van Kesteren en Jorrit Stevens in een duofunctie, en Dieneke Schuffelers. Hun frisse energie en nieuwe ideeën zullen ongetwijfeld een positieve impact hebben.
Graag stellen ze zich aan je voor! Wij vroegen hen alle drie naar hun achtergrond, hun kijk op het adviesvak, waar ze het meest naar uit kijken in hun nieuwe rol en wat ze hopen en denken te kunnen bijdragen aan de Ooa.

 

Barbara van Kesteren werkt in het dagelijks leven  vanuit haar adviesbureau en opleidingsinstituut Instituut voor Interventiekunde aan diverse vraagstukken bij organisaties in de nonprofit sector.
In haar rol als bestuurslid zal Barbara zich in een duofunctie met Jorrit vooral richten op ‘innovatie en groei’ en de jonge adviseurs. “Ik vind het boeiend om te onderzoeken waar de behoeften van jonge adviseurs liggen en hoe we daar als vereniging op in kunnen spelen.
Zelf begon ik mijn carrière in het adviesvak op mijn 25ste, en ik moest toen vaak mijn professionaliteit bewijzen. Soms werd ik aangezien voor een stagiaire. Als jonge adviseur kom je andere thema’s tegen in dit vak, dan ervaren of oudere adviseurs,” vertelt Barbara. Ze vindt het mooi om juist deze groep te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Lees hier het interview

 

 

 

 

Jorrit Stevens werkt als zelfstandig Denkadviseur. Via Denkadviseren geeft hij cursussen, workshops en leergangen. Met zijn adviespraktijk GrasFabriek houdt hij zich bezig met ontwikkelvraagstukken.
“Wat ik doe, voor zover het een ‘doen’ is, is hun vragen in een iets andere taal teruggeven, waardoor ze verleid worden om denksprongen te maken en hun vraagstuk op een andere manier te zien dan voorheen.
Op deze manier lossen ze met hun eigen denkvermogen hun problemen op, op een vaak verrassende manier. Want iemand die een probleem of vraagstuk kan bedenken, kan ook zelf de oplossing bedenken.”

Het thema ‘Jong en innovatie’ past goed bij mij en ook bij Barbara. We hebben beiden een jong gezin en vonden het innovatief om dit in een duofunctie uit te voeren. Barbara en ik vertegenwoordigen ook stromingen in ‘adviseren bij organiseren’ die nog niet zo aanwezig waren in het huidige bestuur.
Ook wat dat betreft, zijn we mogelijk een goede aanvulling, vanwege onze soms andere kijk”.

Lees hier het interview

 

 


Dieneke Schuffelers
is eigenlijk altijd in beweging, zowel buiten in de natuur en bergen met haar hond Obi, op de racefiets of mountainbike, als op de tennisbaan. Ook in haar werkende leven is beweging een constante factor. Ze houdt van prikkels en uitdagingen en gaat daarom met veel enthousiasme haar nieuwe rol als bestuurslid van de Ooa aan. Tijd om deze veelzijdige professional aan jullie voor te stellen.

De grootste uitdaging voor de vereniging in de komende jaren? Minder vergrijzing,” zegt ze lachend. “Ik wil in ieder geval de vereniging iets verjongen en daar mijn bijdrage aan leveren.

Lees hier het interview

 

 

Word vandaag nog lid!

Lidmaatschap

Intervisie

Intervisie

Opleidingen

Opleidingen